29 november 2013

KAMUT® RECEPTENBOEK | KAMUT® RECIPE BOOKLET

Nieuw receptenboek van KAMUT® beschikbaar, klik hier.

For the English version of the KAMUT® recipe booklet, click here.

Dagblad De Limburger, zaterdag 16 maart 3013

LIMBURGERS LEEFDEN IN HET 'EGYPTE VAN HET NOORDEN'

Zuid Limburg was dé voorraadschuur van de Romeinse leger langs de Rijn. Ruim 66.000 Limburgers leefden in het ‘Egypte van het Noorden’.

Lees hier het interessante artikel uit Dagblad de Limburger, 13 maart 2013.

19 april 2013

HET ORANJE-GEVOEL VAN DE COMMANDEURSMOLEN

Tholen - Ter ere van de aanstaande troonswisseling heeft De Commandeursmolen in het Zuid-Limburgse Mechelen een speciale Oranje Bloemmix ontwikkeld. Op de onderstaande foto staat trotse molenaar Peter met de eerste 'oogst' Oranje Bloem.

"Dit is een erg leuk product voor rondom de troonswisseling. Met deze basisbloem kan men een deftig oranje brood maken, maar ook pannenkoeken en suikerbrood. Speciaal voor dit product hebben we ook speciaal oranje meelzakken laten maken", vertelt Raoul Schyns, eigenaar van De Commandeursmolen.

Bekijk het volledige artikel op Biojournaal.nl


 

18 april 2013

DE COMMANDEURSMOLEN DOET AAN 'MINIATUUR-FAIRTRADE'

Tholen – Bij De Commandeursmolen in het Zuid-Limburgse Mechelen staat lokale productie van grondstoffen voorop. De molen heeft daarom de afgelopen jaren zijn bedrijfsvoering aangepast. "Ik ben zelf opgevoed met het idee dat granen uit Amerika komen en rogge en maïs uit Argentinië. Hier kwam echter verandering in door de invoering van importheffingen in Europa. Het slepen met granen behoort daardoor grotendeels tot het verleden. Steeds meer grondstoffen worden lokaal geproduceerd", zo licht eigenaar Raoul Schyns toe. Bekijk het volledige artikel op Biojournaal.nl. 

19 april 2013

HET ORANJE-GEVOEL VAN DE COMMANDEURSMOLEN

Oranje-Bloem voor brood, suikerbrood en pannekoeken.

Tholen - Ter ere van de aanstaande troonswisseling heeft De Commandeursmolen in het Zuid-Limburgse Mechelen een speciale Oranje Bloemmix ontwikkeld. Op de onderstaande foto staat trotse molenaar Peter met de eerste 'oogst' Oranje Bloem.

 

 

 

 

5 februari 2013

NOG MEER AANDACHT VOOR EINDPRODUCT DANKZIJ AUTOMATISERINGSSLAG

Raoul is blij dat de molenaars zich dankzij deze automatiseringsslag meer bezig kunnen houden met het meel, zoals het afstellen van de molenstenen. "We zijn nu meer molenaar dan zakkensjouwer geworden. Dat is een mooie ontwikkeling."


Biojournaal.nl, hét medium voor de Nederlandse bio-sector, besteedt deze week aandacht aan de Commandeursmolen. Bekijk hier de publicatie.

 

 

Oktober 2012

REGIOPRODUCT

Regioproduct.nl inspireert mensen om producten en diensten direct uit de omgeving te ervaren en te gebruiken. Met vanzelfsprekende aandacht voor consument, landschap en natuurwaarde. Regioproduct.nl heeft een aantal kernwaarden als fundament: oorspronkelijk, van eigen bodem, duurzaam, vriendelijk, en zinnenprikkelend. Maar vooral: gezond en lekker eten om van te genieten. De Commandeursmolen past uiteraard erg goed bij Regioproduct en is dan ook via deze website te vinden.

24 januari 2006

CASHEN MET ENERGIE

De energieprijzen zijn de pan al uit gerezen en stijgen nog verder. Zo gaat het Nederlandse bedrijfsleven dit jaar alleen al 30 procent meer betalen voor elektriciteit. Gelukkig is er iets aan te doen. Drie ondernemers besparen op hun energienota, waaronder de Commandeursmolen. Klik op hier om het artikel te openen (Bizz, 2006).

Juni 2011

GROEN ZAKENDOEN

De Commandeursmolen beschikt over haar eigen waterkrachtcentrale, die 24/7 groene stroom produceert. De opgewekte stroom (goed is voor ca. 50 huishoudens) wordt gebruikt voor de aandrijving van de molenstenen en voor de productie van groene stroom, het surplus wordt aan het net geleverd. Bekijk hier de publicatie in Groen Zakendoen (pagina 5; Financieel Dagblad).Commandeursmolen - Groen Zakendoen

September 2008

MOOI MEEL

Deel van het geheim van de homemade burgers van La Place is het broodje. Van op en top biologisch meel. Beter kan een burger zich niet wensen. Klik op deze link om het artikel te lezen.