Echt brood vraagt om echt meel. En dat is wat de Commandeursmolen levert.

Echt meel begint bij molenstenen. Bij goed ingerichte Franse molenstenen, om precies te zijn. Want bij meel dat ambachtelijk en vakkundig op deze stenen wordt gemalen, blijven de smaak, kleur, aroma’s en structuur het beste behouden. Dat komt het karakter en de smaak van brood ten goede. Geurend brood; echt brood, brood ‘van vroeger’.

Het malen gebeurt in een beheerst tempo en met de juiste koeling. De temperatuur van het meel wordt niet hoger dan 40 graden. Dat is belangrijk, omdat de kwaliteit van het product bij hogere temperaturen afneemt. Smaak en aroma blijven daardoor behouden. Ook blijven bij ons ambachtelijk molenmeel de kiemen in stand. Deze zijn nodig om goed te kunnen bakken en geven de karakteristieke ‘bite’ en smaak aan het eindproduct.

Wij werken in stappen: malen/zeven, malen/zeven enzovoort: het grof gemalen meel wordt gezeefd en daarna op andere stenen opnieuw gemalen en gezeefd. Vervolgens kunnen we dankzij onze PLC gestuurde doseersysteem en weegtoestellen elke gewenste meelsoort of zemel/bloem verhouding produceren. Zo kunnen we constante kwaliteit leveren het hele jaar door.